iPhone 5S med Fingeravtrykksensor

10.09.2013
av Preben Jensen

Phone 5S er navnet på selskapets nye flaggskip, oppfølgeren til fjorårets iPhone 5. Den har samme design som før, og fremdeles 4-tommers skjerm, men er raskere enn forgjengeren, har bedre kamera og fås også i en helt ny farge - gull, i tillegg til svart og sølv. 

Den nye hjemknappen til iPhone 5S består av fire ulike deler. Sensoren fungerer som et objektiv som tar bilde av fingeravtrykket ditt. Fingeravtrykksensoren, kalt Touch ID, er imidlertid en av de største nyhetene i iPhone 5S. Den finner du integrert i hjemknappen, og kan brukes til å låse opp din iPhone med tommelen. Dermed trenger du ikke lenger å bruke tid på å taste inn passordet. 

Alt som trengs er en kjapp berøring på hjemknappen, som detekterer når fingeren din er på knappen, slik at du ikke trenger å trykke på den engang. – Fingeren er en utmerket erstatning for passordet, sa Apple under lanseringen. Det høres unektelig spennende ut, selv om det nok vil være en del sikkerhetsspørsmål knyttet opp mot løsningen.

Touch ID er også en integrert del av iOS 7. Du kan f.eks. godkjenne et iTunes-kjøp med en enkel berøring. I fremtiden er det ikke utenkelig at lignende godkjennings- og betalingsmuligheter vil utvide seg utover Apples egen verden. Dermed ser det kanskje mørkt ut for at NFC kommer til iPhone med det første - eller noensinne.

iPhone 5S med Fingeravtrykksensor

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale